HELE MIDDAGEN I EN GRYTE
Hverdagsmat bør være rask å lage, sunn å spise og ikke etterlate mye oppvask. One pot oppfyller alle kravene.
ONE POT MED FRISKE GRØNNSAKER
Dette trenger du til 4 personer:
- 400 g spagetti
- 1 pakke små tomater, delt i 2
- 1 løk, i tynne skiver
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- en klype cayennepepper eller tørkede chiliflak
- 2 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper
- 9 dl grønnsakkraft
- ½ pk sukkererter, snittet
- 8 asparges, renset, delt i biter
- ½ pose spinat
- 1 pakke mozzarella
- ½ potte basilikum
- parmesan
Slik gjør du:
- Knekk spagettien på midten og legg dem nederst i en gryte.
- Ha i tomater, løk, hvitløk, cayennepepper, olivenolje, 2 ts salt og noen runder med nykvernet pepper.
- Ha i kraft og kok opp. La det putre i ca. 8 minutter. Rør med en gaffel et par ganger for å skille spagettien.
- Ha i sukkererter, spinat og asparges. La koke et par minutter til, til pastaen er perfekt.
- Del mozzarella i biter og bruk bladene fra basilikumplanten. Bland lett inn i pastaen og server. Gjerne med mer olivenolje og nykvernet pepper. Og selvfølgelig med masse parmesan.
Tips!
Ønsker du å spice opp One pot-en, kan du ha noen biter stekt salsiccia, chorizo eller annen god pølse i gryta før du har i resten av ingrediensene.
Oppskriften er lånt fra: www.coopmega.no